dilluns, 14 de març de 2011

CAP DE SETMANA DE RURAL

Cap de setmana de sortida familiar, sortida de turisme rural a Ogassa, a la casa rural la peçallarga.
Ja sé que jo visc més o menys en el món rural, bé actualment menys ja que em sembla que a Besalú no hi ha ningú que crii porcs, vaques....
Ja hi anàvem el divendres, i vaig poder-m'ho muntar per tal d'anar-hi d'avançadilla amb la bici de carretera, així feia un tastet de Remences.
Divendres se'm van acumular el preparitus i la feina, i vaig sortir de casa més tard del previst, allà les 15:30, això volia dir no badar gaire, no fos cas que m'enganxes la pluja o comences a fosquejar.
No em sentia molt bé de cames, però em vaig anar posant a to tot arribant a Argelaguer, cap a sant Jaume... cada dia m'agrada més el 10%, ja li tinc carinyu i tot, Castellfollit... i aquí ja començava a veure que entre les apratedetes de dimecres i els pocs kms acumulats últimament començaven a notar-se, tot i així portava una bona mitja 27,5 km/h.
Passat Llocalou, coincidint en que estava a punt d'arribar a 1 hora pedalant, vaig tenir un baixon important, i em vaig arrossegar bastant fins que vaig arribar a Ca l'Enric, on em vaig parar a prendrem un gel dels baratus (decathlon) que no sé que porta, però diuen que va bé. Vaig aprofitar per fer quatre estiraments i agafar una mica de moral.
Vaig tornar a arrencar, i recordava que fins arribar al rètol d'inici de Capsacosta era un tros pestos pestos, d'aquelles pujades que es fan eternes i només serveixen per arribar a lloc important.
Arribo a l'inici del port, i com que em sento algo recuperat intento pujar una mica alegre (cosa que dura poc tros), és una pujada de molt bon fer, no té cap tram dur, i hi ha molts descansillos, la primera vegada que el vaig fer, em va sorpendre lo de bon fer que és (això sí, com a tot arreu, si et passes o pagues). Vaig mantenir una velocitat entre 14 i 18 km, i vaig arribar força o molt cuit a dalt, em vaig parar on hi ha el 1 avituallament del remences, i em vaig menjar un platan.
Vaig agafar una mica de fred i vaig decidir anar tirant... collons quina fred fins arribar a Sant Pau de Segúries. A partir d'aquí direcció Sant Joan les Abadesses, rectes on podia mantenir els 40 km/h, excepte la recte abans de la Colonia Llaudet on mantenia els 50km/h, només de pensar amb el peloton a la Remences em ve la gallina de piel.
Arribo a Sant Joan les Abadesses cremadot cremadot, i per posar la guindilla haig de pujar a Ogassa, la primera pujada ja em posa em problemes, però un cop superada va fent....
Vaig pujant, algun tram més durillo, que em va liquidant les poques forces que quedent, i al final arribo a Ogassa... però no paro ja que vaig més amunt, aquí ja troba un parell de rampes que haig de fer amb el plat petit i el 25 a darrera (i perquè el 27 no el tinc), el bessó em fa un parell d'avisos, però passo d'ell i amunt. Arribo al veïnat Prat del Pinter, on paro a trucar la propietària de la casa, que ja mi espera.
Així que na fent amunt, torno a trobar una santíssima rampa que m'obliga a posar-hi tot el que em queda, sort que es curta ( i que porto 3 plats). Finalment i una mica xarbutat pel malt camí final arribo a la casa, on amb la mala cara que feia em conviden a Coca-cola i galetes.
Al final han sortit aproximadament uns 56km/h en 2:30 de pedalar, i una mitja al voltant dels 23km/h.
http://www.bikeroutetoaster.com/Course.aspx?course=214523

Al cap d'una estona va arribar tota la família Valentí al completo.
Dissabte va ploure tot el sant dia, tot i així vam posar el impermeables i les botes als nens i vam baixar caminant fins a Ogassa. Per després tornar a pujar el més grans, a pluja batent a tot tai (vaig notar que el bessons em pujaven fins el clatell!!).
I diumenge, com que feia bo, vam pujar tota la família fins el prat on hi ha l'aveurador de vaques camí del Taga (que ja fa molt que no pujo), un bona pujada pels petits que van pujar molt bé.
Bé més bé les petites que anaven a les motxilles, i que ja comencen a pesar lo seu.

Al final ha sortit un molt bon cap de setmana, divertit, diferent i molt ben acompanyat, i almenys he pogut sumar uns quants km més, que tal i com pintar la setmana ja són alguna cosa.
1 comentari:

  1. Aixo ja es vici,ni quan vas de relax a una casa rural deixes la bici,aixi m'agrada que sumis km.

    ResponElimina