dimarts, 31 de juliol del 2012

BESALÚ-ESCALA I REPTES D'ESTIU

Després de tanta desfrenada entre setmana, amb les cames molt o moltíssim carregades, rollo robocop.

Diumenge teníem un cita important pels desfrenats, sobretot perquè en ajuntem força gent de tots nivells i forma, per pedalar junts.

La ruta és senzilla, la màxima dificultat són els quilòmetres, 60, però el desnivell és molt poc, quatre pujadetes i prou. La cosa va anar prou bé, formant-se dos grups amb diferent nivell, però fent parades per reagrupar-nos.

Arribada a Ca la Montgó, tot el grup junt, sense baixes, una caiguda i un rebenton d'en Jan, és el que té tenir un "sensei" com el que té.

Cervezeta banyada a la platja i cap al Restaurant del Càmping Illa Mateu, ens guarden les 31 bicicletes, i ens fan una bona paella d'arrós pels quasi 60 començals que erem. Bona diada pels desfrenats i família.

Dilluns i dimarts panxing, que dimecres toca aconseguir el repte que l'any passat no vaig poder. Besalú-All, són uns 125 km i 2.200 de desnivell. Aquest any passaré pel coll de cannes, que no l'he fet mai pel cantó d'Olot. I després la magnífica collada de Tosses, que guai... o tornem a provar, que hi vols fer.

I del 17 al 21 pedals de foc, amb la penya santa fe i en Pont, suor i llàgrimes, i espero que uns quants riures.

divendres, 27 de juliol del 2012

DESFRENADA 2012 TEST

Setmana de Desfrenada, tot i que dilluns vaig fer una pedalada per la zona de Sant Ferriol, anant cap a la Font de Planells, i fent corriols fins arribar al peus del Sagrat Cor, pujant-hi, i baixant pel corriol (a trossos), i cap avall a casa, uns 20 km amb 500 de desnivell, anat força bé, tot i que després de dissabte anar a la Mare de Déu del Mont, i diumenge a caminar per Núria, les cames estaven força tocades (o molt).

Dimecres a les 7 del matí sortida amb en Pont a fer la marxa curta de la desfrenada 2012, molt malt de cames, vaig anar amb el ganxo posat tot l'estona, la marxa curta és molt ràpida, corriols amunt i avall, això sí pista inicial per estirar la gent, no és molt tècnica, apte per tothom. Al final surten uns 20 km i 400 de desnivell, que nosaltres vam tardar uns 1:08 na fent, això vol dir que força gent podrà baixar de l'hora. Tot i això si has de baixar de 1 hora millor fes la llarga, així quedarà més saciat de sang, vull dir km.

Divendres, amb en Lato, i en Pont (un trosset i prou... de camí), hem anat a fer la llarga de la desfrenada 2012, malt de potes inicial horrorós, recuperació 0, o sigui prou cuentos, i ...inici igual a la curta, i comences corriols, uns quants de nous, i uns quants al revés de com els fas sempre. Corriols tècnics de pujada, i ràpids de baixada, sí està fort pujaràs a tot arreu, amb esforç i tècnica es puja, en Lato a posat ben pocs peus, i jo ben pocs masses, però quant poses peu a terra és per fer un parell de metres i ja pots tornar a arrencar. Tot són pujades curtes, però un puja i baixa constant, que sí estas fort obres gas i no pares fins arribar, però si estas com jo (boníssim) millor reserva cartutxos, ja que hi ha corriols de pujada per disfrutar!!!

No hi ha cap descens tipus l'any passat, jo he baixat a tot arreu, són corriols més revirats però sense escalons, ideal!!!

Ull!!! el últims 4 o 5 km són de gas gas gas, sí encara et queda algo de tralla és per donar-ho tot.

En resum, un circuit bestial (que consti que no l'he dissenyat jo). Al final m'ha sortit uns 32 km (en lato 30km) i 800 de desnivell, en 2:20 de pedalar i 2:45 amb parades.

PD. Diumenge pedalada dels Desfrenats fins a l'Escala amb btt... a veure com va i si hem d'estirar algú.

PD. Les inscripcions per la desfrenada ja estan obertes, el del temps ha dit que farà molt bon dia ;).

dilluns, 23 de juliol del 2012

NARI POSANT KM

Setmana força aprofitada, bé primer el més important:
Foc a l' Empordà, una desgràcia, que encara pot ser més gran, ja que si les coses van malament, podria arribar a l'Alta Garrotxa. La zona que de moment s'ha cremat, era una zona força desconeguda per nosaltres, però que últimament hi havíem voltat força amb la bici de carretera. En canvi l'Alta Garrotxa, es pot dir que és el nostre pulmó. Sembla que les coses, tot i el caos, s'estan fent prou bé, o tot lo prou bé que es pot.
Dimarts, 1/4 de 8 del matí, volta a Can Costa, 14 km, 350 m de desnivell concentrats quasi tots al coll de bruc, amb el ganxo posat (si va amb en Pont patas largas, i en Lato bardissa seca ja se sap). Jo i en Pont seguim sense baixar pel primer tram del corriol de Sagrat Cor (tot i les pressions d'en Lato).
Es que hi ha un parell de pedres, que si no esquive bé, et porten de dret cap a un arbre (ja tastat en temporades anteriors).

Dijous, sortida pata negra amb en Pont, sortim de Besalú, i per pista arribar a Sant Jaume, la pedrera, i també per pista arribar al Pont del diable a Sadernes, seguim fins arribar a pista asfaltada, i la seguim fins arribar a Sadernes.
Pista i amunt direcció can Agustí de Riu, pista bona, amb zones emporlanades, trams amb un % considerable, però sense dificultat tècnica 0, per tant bufant es supera bé.

A partir de Can Agustí de Riu fins al coll de Bassegoda, pujada cabrona cabrona, i a més si vas amb unes Larsens bastant gastades a darrera. Molta pedra, greda, i sobretot molt %, amb trossos del 28%. Poso peu a terra a 3 o 4 llocs, no em vull deixar mitja vida en aquella pujada. En Pont puja bastant o molt més bé que jo.... li deu sobrar la mitja vida.

Un cop a dalt bufet, i fer-la petar amb un parell de Tenerife que fan la transpirenaica. A partir d'aquí, baixada pedregosa però fàcil, i pujada bona i de bon fer fins Lliurona, on hi trobem en Serrano amb el Plat gran (ningú entrena) i un parell més.

De Lliurona al Coll d'Espinau, una matada, no és llarg, però s'hi fa, amb una rampa final que només et pot salvar el plat petit.

A partir d'aquí baixa picada, sense arriscar però força estesos, un cop a baix, direcció Gircos, corriols, i passant per la sorpresa per travessar la variant d'aquest any, felicitats nois, es passa de fàbula, molt bona feina.

A partir d'aquí gas per can Batlle fins arribar a casa amb 58 km 1350 desnivell, en 4:00 de pedalar.

Divendres amb les cames carregades, genolls de vidre, bufff....

Dissabte puja a la Mare de Déu del Mont, anem en Jaume, en Pont i jo, amb la bici de carretera, ai.... el Jaume no té bici de carretera, doncs que vingui amb la btt. El cabrón ens seguia, amb les rodes de tractor. 

Les meves cames no estan fines, per no dir com un roc, m'ho agafo amb calma, aquell parell van uns 50 metres més endavant, ens reagrupem als plans, i en perdem a les pujades.

Na fent amunt, un cop a les paelles finals, em sento bé, i augmento el ritme a veure si els atrapo, m'hi acosto força, però quant hi estic apunt  d'arribar, veuent un altra ciclista a davant i obrint gas per atrapar-lo.
O sigui que em quedo sense remuntada, al final arribo a dalt amb prou dignitat, si encara me'n queda.

Un bufet i gas cap avall, aprofitant algun repetxon per arribar a casar per fotre quatre axassus ben donats, aquí les rodes de tractor d'en Jaume ja començaven a ser un lastre.

Al final 47 km 1100 desnivell en 2:30, i acabant més bé del que havia començat.

PD. Ja és quasi oficial (falta pagar... i entrenar) que anem a fer la pedals de foc a l'Agost, en 4 dies, que som globeros carai !!!!!!





dilluns, 16 de juliol del 2012

NOCTURNA DEL DESFRENATS

La Nocturna del Desfrenats, sortida de club on no es pot faltar. Cada any es caracteritza perquè hi ha molt d'alguna cosa, l'any passat hi va haver molt d'alcohol, aquest anys molts de corriols... per cert bastant més saludable.
Sortim a les 8 del pavelló, som 17, o sigui que la cosa fa prou goig, content per ser força gent. Fins i tot va venir en Peti (que agafa la bici 2 cops a l'any), el maratonià Toni, el cunyao, el Presi, cancelara, Don quijote,... i tot de bestiar.. és que no es pot faltar a les sortides de club ja que, després es perden i tot són ais, o sigui que ha cumplir desfrenats !!!

La idea és anar a fer la marxa curta de la desfrenada d'aquest any, que toca pel cantó de Beuda. El president al capdavant. Anem fent a bon ritme, potser massa, i en dividim en dos grups.
En presi es posa a davant i es comença a sentir com la gent afila el ganivets. Un per l'altra la cosa s'anima, i a ratos vaig amb el ganxo posat, això sí posant bona cara per dissimular.
Trossos de pista, corriols, molts trossos nous, corriols guapissims, combinat amb trossos de pista. El recorregut és molt entrentingut, però sense ser difícil, ideal per la volta curta de la desfrenada, o sigui corriols per tothom. Alguna corriol a mig netejar, sort que portavem al desbrossadora Garrisson.

Es fa fosc, i el secretari ja ens ha vingut a trobar a mig camí, gas i cap a fer el corriol de Lligordà, ja era ben fosc, i en Martí a la primera pedra que trob, s'hi encarinya i toma castanya, el nas ensengrantat, res greu, però el nas fet un cristu. Sort que aquests del Besalunenc estan curtits a mil batalles que sinó.

Acabem de baixar fins a Lligordà, i allà en separem els mascles, que anem a sopar, dels nens que s'en van cap a casa a fer nones (s'ha de picar una mica al personal).

Acabem d'arribar fins al restauran Mas Pere Pau, amb alguna rascadeta, però res important, un tiberi de luju, per 15€ ens vam posar les botes.

Un cop sopats, i serens, aquesta any, a pedalar fins a Besalú, tot fent-la petar. Bé algun estava tant relaxat que es va menjar algun del clots del passallis, res greu tampoc.

I acabem al Miqwash a fer una bona ratafia, i a quarts de dues cap a casa que ja toca.

Bona sortida, ruta i companyia, llàstima de la caiguda de Martí, per no ha set res, i ja se sap gages del oficio.

Aquesta setmana he fet 4 sortides de 1 hora i 14 km, 3 Can costes i 1 de corriols per Beuda amb explosió final de la roda.

De moment el millor temps a Can Costa ha set 19:10 tot seguint el cama llarg d'en Pont.

Apasiau.

Nou fitxatge del desfrenats, se li donen molt bé les nocturnes

PD: D'aquí a 15 dies sortida de Besalú a l'Escala, amb tiberi a primera linea de mar.

diumenge, 8 de juliol del 2012

COM EN MET DE RIBES... ANAR FENT

Doncs així anem, anar fent, com en Met de Ribes, anar fent pedalades per recuperar una mica la forma (si la tenia i si la he perdut).
Aquest setmana:
Dilluns 37 minuts de correr, 6,5 km, bones sensacions.
Dimarts Coll de Bruc (14 km) a primera hora amb en Pont, malt de cames horrorós. 
Dimecres res de res, el cos demanava repòs, bé les cames cridaven, estem fetes pols !!!! el córrer em deixa amb unes agulletes bestials!!!
Dijous, Coll de Bruc a primera hora amb en Pont i en Lato (xerrant ell sol tota la pujada). La pujada de Can Costa pot ser molt cruel.
Divendres la volta a Besalú, Crespià, Fontcoberta, Banyoles.. millors sensacions, tot i que encara costa, vull obrir gas i el turbo no entra.
Dissabte, res de res.
Diumenge, com que anàvem a la platja a Sant Martí d'Empúries amb la família, hem aprofitat amb en Pont per anar-hi en bici, i per fer gestions pel tiberi del dia de Besalú-l'Escala. Al final 65 km en 2 hores i poc. Millorant sensacions però falta....

A més, si no falla res, la 3 setmana d'Agost, anirem a fer la Pedals de Foc. Amb el poc temps per preparar algo llarg i tot plegat, a semblat que és la sortida més adient, per lloc, traçat, organització.... a veure com ens en sortim. De moment intentarem preparar-ho una mica.